♥~Followers~♥

Tuesday, December 21, 2010

kembali .. jap je :)


Salam ~
.
.
.
Lama dah eh x online .. huhu , mood malas dah menyerang so tak leh nak wat pape la .. tambah lak susah nak online .. lagi la bertambah malas .. :-P
ni nak update sekejap je , alang2 ngah online cari bahan untuk assignment civil eng (sempat gak blogwalking hehe) .. da nama pun student, ape ke lagi kerja selain study , kn3? sem 2 ni mmg bz dgn segala macam assignment ,
tapi tak pe , i loike .. HAHA ~

~ hidup tanpa tujuan selalunya mendukacitakan ~

Monday, December 6, 2010

selamat menyambut tahun baru 1432 Hijrah :)







Saturday, December 4, 2010

Jalanjalan cari makan ~


salam semua ~ !
meh2 hari ni aku nak kongsi story pi makan special semalam ..
dan aku hepi sebab abg aku yang dulunya seorang yang
kedekut taik hidung masin , kini telah berubah .. HAHA :D
kan entry sebelum ni , aku ada bagitau yang result pspm
aku dah keluar .. walaupun tak la flying colours macam
budak tutor aku * fatin amalina,nabila farhana n zharif*
tapi aku tetap bersyukur .. at least leh stay kat matrik
lagi , huhu ( ayt nak sedapkan hati )
oh ha , pasal makan malam special semalam ..
hmm , kenapa aku kata special ??
sebabnya , ni 1st time abang aku belanja
makan besar-besaran . haha ..
pastu makan lak bukan kat tempat biasa yang kami selalu pi ,
tapi kat tempat yang mula2 aku
rasa " ni restoran hulu mana nih " sebab perjalanan nak
ke restoran ni jauh ..
tapi dah sampai restoran tu , lawa kot !





bagi selera aku la , sedap gak la makan kat sini ..
( abah aku cakap , aku ni kalau pasal makanan
semua sedap , tak de yang x sedap )
menu kat restoran ni banyak gila , sampai aku pun
tak tau nak makan apa , last2 order chickenchop je ..
tu pun tak larat nak perabih , sebab besar sangat ..

p/s : to abang , thanks a bunch for da treat .
p/p/s : bagi sesape yg nak try makan kat ini ,boleh cekidout
website restoran ni PUNCAK MUTIARA

Friday, November 19, 2010

BUL BUL CRAFT GA !


yeahh , dah lama aku tak join GA ..
bila tn belog invite utk join , ape lg , join jgn x join ..
baik sngguh tn belog ni kan ? ;) [ ini bukan bodek ehh ]
senang je , so tunggu ape lg , meh join meh ~
mari kita lihat apekah syarat2nyaaa ??




jeng3x ...


Syarat-syaratnya adalah ....
1) copy gambar di atas dan pastekan di page u all beserta isi pertandingan ini..
---- > done !
2) kena la jadi follower ...tapi pastikan letak jejak (link ) di komen GA ini yer...
----- > done !
3) letak bul bul craft dalam list u all yer...
----- > done !
4)Letakkan sekali tentang blog u all semasa meninggalkan jejak untuk kita promotekan sekali...
------ > done!
5)terbuka kepada semua.........=)

Hadiah-hadiahnya pulakk :


ohh , saya mauu !!!

cute kan ?? hee, suka ;]


1)key chain flower
2)fabric button ( 30 pcs)
3)h/p strip english cotton
4)brooch english cotton
5) Tiny Button (assorted shapes) (50 pcs)



nak join ?? klik sini ye kengkawan ,

Bul Bul Craft GA


selamat hari raya aidiladha !

huhu , leh lg wish ? walaupun dah 2 hari berlalu , aku tetap nak wish gak .
hehe , sorry la . busy dgn drama korea smpai lupa nak update blog .
yeahh , aku gila drama/movie korea skrg nih weyhh .
dulu , bila org ajak tengok , aku kan cakap ' oh sorry , x layan la '
tapi sekarang , aku dah jatuh !

sweet couple :]


HAHA . aku tau , cerita nih dah lama , start 2004 kalo x silap ,
tapi nak buat camna , aku ja yang baru nak tengok .
patut la aku dengar orang kata best ,
dah tengok baru tau mmg best :]
lawak-sedeh-geram-hepi-gelak semua ada . haha .
heroin pun comeyy .
pendapat aku : 5/5 bintang untuk cerita neyh .

lepas ni , aku nak layan My Little Bride lak .
bosan di rumah + cuti yang nak abeh dah nii .
nanti balik kmtk , tah ada masa ke tak nak tgok ,
tak tau laa . ( cam x da jer )





p/s : aku suka gak dgn ost drama ni .. yer la , kalo dah suka movie tu , mmg sumenya best . huhuhu .




Thursday, November 11, 2010

Minggu kerjaya KMTK :)

assalamualaikum ..
ok , ni entri pertama aku di kmtk .
nasib baik kat surau dapat jugak line internet dari kafe .
senang sikit nak online .
hari ni , hari ke empat aku kat sini buat sem II .
tapi tak la start belajar apa2 lagi sebab ada minggu kerjaya .
ada apa dengan minggu kerjaya ni ?
minggu kerjaya kali ni bukan macam style yang pihak2
universiti mai bukak booth pastu kita pi kutip beg,pen dll .
tapi soalan tak tanya pun . sibuk kutip barang free ja . HAHA .
aku tak kata org , aku pun buat macam tu gak . hehe .
kali ni , wakil2 dr U mai bagi ceramah dekat semua .
bagi aku , ok gak la buat macam ni . sebab semua akan
dapat info . kecuali bagi yang tak mai la . huhu .
pelik gak , x tak pikir ke psl masa depan sendiri . ish3. lantak la .
antara universiti yang mai adalah :
sepatutnya , UTM pun ada tapi depa x boleh mai :'(
mungkin lain kali kot . harap2 la .
ok la , ni je kot . da lambat dah .
gud nite !


Sunday, November 7, 2010

choose :)







p/s : dah 2.46 pagi tapi aku tak leh tido lak . haish -___-"




finally n hopefully :)


assalamualaikum .


yeah , malam ni adalah malam terakhir daku online dari rumah .
esok , semua dah kena balik ke KMTK selepas cuti sem satu selama 12 hari .
tu pun kalau jalan balik ke KMTK tak ditutup sebab banjir .
harap2 tak la . ohh KMTK , i miss u !!
pejam celik , dah abeh pun cuti sem kali ni .
ntah bila lak la boleh balik umah . huhu .
harap2 la pasni aku tak main2 dah untuk sem 2 .
ohh athirah , silalah berubah .. kata nak masuk UTM . T_T
akan tercapaikah impianku ??


apa2 pun , macam ust Mud pernah kata
" man jadda wa jadda "
siapa yang usaha , dia yang dapat .
ingat tu trah !




rindu basketball gak :'(


fav quote : "kau impikan kejayaan,namun kau tidak pernah melalui jalannya..
sesungguhnya kapal itu tidak akan sesekali belayar diatas padang pasir.."
-pujangga arab-






Friday, November 5, 2010

cubaan memasak kek batik :)



assalamualaikum dan hai kawan2/pengunjung2/peminat2 .

hari ni , nak story pasal pengalaman daku buad kek batik semalam . HUHU .
kononnya nak buat untuk sepupu-sepapat yang nak mai umah hari ni .
walaupun macam2 dugaan yang melanda masa nak masak kek batik ni ,
alhamdulillah , memang rezeki ampa la sepupu2 ku ,
ada gak la kek batik ku untuk dimakan ye :D
ceritanya macam ni , mula2 aku sediakan bahan .
macam kat bawah ni . [ sempat lagi snap pic , hehehe ]


- serbuk koko van houten , telur , majerin , biskut marie -


pastu , aku ikut arahan macam dalam buku resipi mak .
kat situ tulis , masukkan dulu butter . biar cair then masukkan gula lak .
pastu biar sampai hancur kot . tak pe la ,
aku pun kacau la sambil tunggu gula tu cair semua .
dah dalam buku tu tulis camtu .


kacau dan kacau dan kacau entah la berapa minit dah ,
pastu tiba2 ja asap berkepul2 . HAHAHA .
butter + gula aku dah hangit !! -______-"
[ ni la padahnya 'selalu' masuk dapur ]
masa tu panik gak ar , jerit2 panggil mak .
bila mak mai tengok , mak istighfar panjang .
ye la , membazir butter dan gula .
nasib baik la telur tak masukkan lagi .
terpaksa la aku buang dan mula balik buad .
mula2 rasa cam tak nak buat dah . takot jadi hangit balik .
2nd time buat , pas masuk gula , tak tunggu lama dah .
terus masukkan telur . dan akhirnya ,
walaupun mula2 nampak macam tak jadi ,
bila dah siap , sedap gak . HEHE .
tu je , sekian .




ouhh , ni ada resipi yang aku copypaste dari blog UMMI AMIR .

credit to her .
edited by misstrah .









Wednesday, November 3, 2010

pagi di klinik , petang di pacific megamall :)


assalamualaikum..

wawawa..dulu cakap tak mao tinggal belog ni..so kena rajin2 update laar.
bila baca tajuk entri ni , macam ta leh blah je kan ? HAHA .
ekceli hari ni agak letih sket sebab sepanjang hari ni menjelajah asia pacific dengan my besties [
layha,ilha n fiqa ] .. huhu,,weyh,thanks eh untuk hari ni.. sebab sudi window shopping hilangkan ketensionan keboringan di rumah selama seminggu ! HAHA..
tu la,masa kat kmtk,duk menghitung hari bila la nak cuti sem ni.. sekarang dah ada kat rumah cakap boring pulak.. huhu.. tak bersyukur betul hg nih..ish3 -___-"
tadi pagipagi buta [ buta sebab pagiku time cuti start pukul 11 . hoho ] temankan opah ke klinik kesihatan sebab opah ada date dengan doktor cinta .. agak lama gak la daku kebosanan [ sekali lagi ? -___-" ] sebab tak ada teman gosip sembang . tu pun nasib laa x lama .. sebab tak la ramai orang hari ini . lepas habis sesi date opah dengan doktor tu , tibatiba lak akak nurse tu cakap " makcik, [ opah aku,bukan aku ok ] jangan balik lagi ye,sebab lepas ni ada ceramah jap " . aku dengan spontannya terdetik dalam hati " aisehh, ta boleh balik lagi ker, da la janji pukul 11 nak keluaq ni " .. masa tu dah pukul 10 lebih gak ar.. mao ta mao kena la tunggu jap .
detik pun berlalu dengan slow mo-nya dan akak nurse tu pun panggil ..rupa rupanya ceramah pendek tu pasal diabetes . disebabkan da tak da benda lain nak buat , aku pun join je la dengar sekali . antara katakata hikmat akak nurse tu cakap yang paling aku ingat adalah :
"kalau nak makan roticanai , makan setengah keping je . kalo capati ke tosei ta pe la sekeping sebab [ lupa *sigh*] ... "
HAHA . setengah keping je ? o_O ... masa breakfast pagi di kafe kmtk , roticanai dia sedap sampai ada yang makan dua keping :D tapi betul gak apa yg nurse tu cakap .. bukan ke mencegah itu lebih baik dari mengubati . kan3x???
so,tepuk dada tanya iman . jangan nanti dapat diabetes baru nak jaga pemakanan . nauzubillah .. jadi , sayangilah diri anda :) jangan makan manis2 sangat . senyum manis2 tak pe lah .
. kthxbai . gud nite .

stickynote : currently listening to airplanes - b.o.b ft hayley williams berulang-ulang kali . suka dengan intro lagu ni . thanks fiqa sebab introduce lagu nih :)

Saturday, October 30, 2010

mencari identiti :)




assalamualaikum..
huhu,akhirnya dpt gak tgn ni menaip sumting utk blog ni..
dari dulu lagi,teringin nak wat blog..
konon2nya nak wat mcm diari la sbb seronok baca blog org lain..
pengalaman2 n kisah2 hidup diorg..
tapi bila dah wat blog,x ada tulis pun psl journey hidup sndiri..
mula2 pikir,ish ada ke org nak baca blog aku ni..
tapi skrg ni x kisah la ada org baca ke x,
yg penting aku ada catatan ttg perjalanan hidup aku.
drpd tulis dlm microsoft word pastu save dalam laptop je,
baik la aku publish kat sini..kan3x? haha ;D
dulu,buat blog nak tulis psl kraf yg aku buat la sebab masa tu aku tgh gila dgn kraf felt.
skrg ni dah msuk matrik,dh x sempat dah nak menjahit.huhu.
maka,sbb itu la blog ni daku biarkan..
tapi skrg,x lg kot.
sbb aku akn tulis psl journey ak..
yeahh,dah nama pn miss trah's journey..
psl spa lagi ~~
p/s : kpd miss NIE yg dari dulu nak tgok blog i,hehe..welcome2.. :)





with luv,

Thursday, October 28, 2010

comeback :)


assalammualaikum.
akhirnya tuan belog ni kembali setelah lama menyepi.
harap2 pasni tn blog ni x abaikn blog ni dah,okey?
hehe.
skrg ni belog msih under construction.
tu je nak gtau.
ok bye~

Wednesday, May 5, 2010

long way to go~

perjalanan ku msih pnjg.
matrik atau U,mna2 pun tetap prlu berusaha.
chaiyok2 trah~

lots of luv,

Sunday, May 2, 2010

A Hi-I'm-ABC-Craft Giveaway


A giveaway from ABC Craft :)





what should i do?


1.Simply leave a comment and please include your contact details so that I can contact you should you're picked as a winner. ----> DONE!
2.Please make an entry about this giveaway in your blog so that others can join the fun! ----> DONE!
3.And please put our link at your sidebar. Please state your blog address so that I can link you back. -----> DONE!
4.It would be wonderful if you could be my follower me but it's optional. ------> DONE!




The closing date is 2 May (midnight)[sempat lagi ni :P]
and winner will be announced on 3 May.



Lots of luv,

Wednesday, April 28, 2010

giveaway handmade ♥ :)

salam semua ,

hee,kali ni sy nk join giveaway handmade ♥ pula.

mna la tahu,ada rezeki nk menang..amin :)
hadiahnye,,jeng3x..

dear,sy join tau :)


lots of luv,

Tuesday, April 20, 2010

donut seteroberi lagik :)


wehoo!akhirnya dpt gak upload pic dr kamera trus ke pc..
sblm nie ssah sbb x leh.sbb tu la slalu x update belog..haha,alasan2..
pic ni dah lama diambil..
dan donut ni pun dah lama smpai kat tuannya.. :)
layannn..

p/s : donut ni khas buat kwn baik sy yg digelar adinje.heheh.

dia suka pink,jd sy jahitkn donut seteroberi satu.

sy mmg suka jahit felt yg bntuk mknan,jd jgn pelik knp sumanya mknan je!

lots of luv,

m.e 1st giveaway!

The prizes :: yummy! :)




Whut to do ::


1.Be my follower (who ever not yet my follower, please do so) :) --->DONE!
2.Add this blog to your blog link list ------->DONE!
3.Write an entry about this Giveaway ------>DONE!
4.In your entry, You must put above picture. Make sure the picture will also at your side bar. Link both picture (in the entry & at the side bar) to http://izzlinabdulmanan.blogspot.com/
----->DONE!
5.After you had finish step 1 - 4, left your URL-link-1st-Giveaway & your email at this comment entry ------->DONE!
6.Closing date will be on 23rd April 2010 ----->i'm waiting for da day! :D
7.Winner will be pick randomly ------>hopefully i'm da one! :)
wanna join?juz click da picture :)

lots of luv,

Friday, April 16, 2010

apabila sy membebel :)

kesian blog nih..umo baru je brapa minggu,dah diabaikan -__-"
mna taknya,sy ngah bz urus belog baru.heheh.
nk upload gmba la,edit la,ni la tu la..
mau tau belog apa?kelik sini----> ::MPC::
singgah jgn x singgah :)
kalo rezeki sy di matrikulasi,psni,
x tau la brapa lma sy x leh on9.
sdeh2..kna tnggal lg belog nih.
& juga online shopping ;P
ckp psl on9 shopping,waa,gila!
sy da jd addicted on9 shopper!
dlm bln ni sja dah rm100+ sy guna -__-"
xleh jd ni,kna stop gak..
huhu..
ok2,nk smbung belogwalking lg.
daaa :)


lots of luv,

Wednesday, April 7, 2010

Kraf feltku..

Fuhh..lama x mengupdate blog nih..sbnrnya,tiap2 ari on9 tp tu le,x smpat nk update..bkk pn skejap je..bz mngalahkn org bekerja..huhu..
okeh2,kali nih,sy nk tmpek hsil kerastgn felt sy yg ke-??..hehe..
sbnrnya,byk dah yg sy jahit,tp sy sje nk tnjuk hsil yg nie sbb sy suka makanan!!=P

Huhu,biskut ada,donut steroberi ada,aiskrim biru(?) pn ada!
sy bdk bru belajar,mka hsil jahitannya pn x sberapa..hehe..
'rajin' menjahit la ktakan..=D
smua 'mknan' nih,sy gantung di pncil box bru yg sy beli dr




lots of luv,

Saturday, March 27, 2010

Girl's day out

Ari nie adalah ari yg memenatkan..ok,smlm lg penat..tp ari ni penat tp best!knp?sbb ari nie,sy kluar jenjalan dgn my BFF..girls day out la katakn..
heh..mmg da lama x kluar jln2+mkn2+tgok wayang dgn diorg =P..tp yg x brapa bestnya,hnya 3 org je yg kluar ari nie :'(
slalunya,lg ramai..6-7 org tp msg2 bz dgn hal ape tah..
kitorg kluar kali nie,mmg plan nk nengok citer alice in wonderland.
n plan m'jdik..tp agak kuciwa la,citer ni agak boring k. =(
kalo nk dibndingkn citer alice in wonderland ngan citer tooth fairy,rsanya tooth fairy lgik best.
byk lawak2..tp ye la,stiap org x sma citarsanya.mybe ada yg kta alice ni best.
pape je la.huhu.
pas nengok wayang,kitorg jenjalan lgik..cuci mata usha kasut.fuh,lawa2.tp seb bek la skrg nfsu sy bkn ke ksut..klau x,mau kering poket den =)
xtvt kitorg sterusnya x len x bkn,MAKAN la!hehe,mmg x sah kalo x mkn.yg bestnya,sy dibelanja oleh mkn oleh 2 org kwn bek sy PIZZA HUT tuh.
siap order yg ader cheese kat tpi pizza..pergh..
[[wyh ampa,makaseh byk2 ek,len kali blnja lg tau,hehe]]

*disebabkn kitorg nih mmg jarang tngkp pic bla kluar,
so gmba pizza ni di-google sje la ye =P


p/s : smlm bru blaja bwk kereta..letih+cuaca yg sgt la panas..esk ada lg latihan memandu T_T


lots of ♥ ,

Thursday, March 25, 2010

FabuLOVE Giveaway

Giveaway lagik..hehe..x kn nak lepaskn peluang lak..alang2 da jmpe,join je le..
kali nih,belog cuteandyummy pulak yg wat giveaway nie.
ktanya,"One month from 22 March, I will turn 27 years old".
Maknanya,22 April la bdaynyer..same la kita ek..sy pn lahir bln 4 jgak..hihi.


Bnda yg nk kena wat :



1- This giveaway ONLY for followers.(Become follower if you are not) ---->done!
2- Spread the word on your sidebar and in a post. (You can use on of my above picture.)----->done!
3- Add CuteandYummy's link in your blog list ------>done!
4- Leave a message in my comment and pls also leave email address so I can find you
----->done!

yey!

nak join?klik sini--->cuteandyummy giveaway



oh ya,hadiahnya??




tadaaa!



nice kan?=)



lots of luv,

Wednesday, March 24, 2010

sweetchoc♥cupcake.

ok,da sudah buat xtvt wajib tiap2 hari--->blogwalking kat my fav blogs..
skrg nih tyme nk post sumting kt belog nie..
frankly speaking,(cewah speaking ongputeh lak) sy ni x reti sgt nk tulis2 dlm blog ni..slalu terpkir,ader ke org bca blog aku nih..tp lantak la,sy tulis jgak..
& pd sesiapa yg sudi singgah-menyinggah,TERIMA KASIH BYK2 k..
ok dah,skrg nih,meh usha2 sket pic2 kat bwh nih...




baby fondant ngah tdo..hehe


munga ros wrne kuning




cupcake yg ku decorate =)

tekun dgn nozzle msg2..hehe.

ni semua adalah gmbr sy masa gi blaja wat cupcake..mmg best wpun sblm nie mmg sy x pnh try-menerai guna nozzle..mcm mna sy leh t'libat dgn klas cc ni?semuanya b'mula bila sy bru berjinak2 dgn dunia belog nih..tiap2 ari msti blogwalking kt blog2 org wat cc..dr stu la sy t'ingin sgt nk try wat cc sndri..pstu sy bodek la mak sy ckp sy nk join klas cc..mak sy tny melayu ke cina..bla sy ckp melayu then mak kta ok la..hehe,ape x syoknya bila mak sy la yg sponsor 150 enggit utk sy blaja cc ni..ye la,msa tu bru je pas spm..mna nk ada duit..so sy ajak la mmber baik sy join klas ni..ye la,dia pn x tahu so sy ader la geng..hehe..mla2 smpai mmg la cuak sbb x reti lngsung nk decorate2 ni..tp sifu sy a.k.a mama herda byk tlong..dia akn pstikn setiap ank murid leh wat setiap design..dr design yg senang ke design yg susah cm nk wat munga ros..fuh,rumit gak la..tp seronok.so sesape yg tggal kat area2 Nibong Tebal,klu t'ign nk blaja wat cc,gi la blaja kt mama herda k..dun wory,150 t'msuk lunch skali..sdap gitu mama herda msak..kalo yg x de msa nk wat pn,leh order ye.[kak,ni promote free ni ader dpt pape x?hehe]




dr kiri: sweetchoc,emira,mama herda,kak siti


lots of ♥ ,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...