♥~Followers~♥

Thursday, June 30, 2011

first time kerja ~~

Assalammualaikum & hi =)


Hari ni kan adalah hari pertama aku bekerja..mesti ada yang kata last-last minit baru nak kerja padahal habes matrix tengah bulan 4..aku tau la member lepasan matrix yg lain mesti dah ada ribu raban dalam bank sebab kerja start bulan 5 lepas habis matrix kan..nak buat macam mana,ni lah padah mengamalkan "bersenang-senang dahulu,bersusah-susah kemudian"..huhuhu..baru first day kerja,penat jugak la..padahal tak la teruk sangat kerja aku..stakat amek order,hantar makanan,kemas meja,lap meja..(ce teka aku keja apa,haha) tapi biasala orang tak pernah kerja kan..banyak la songehnya...pdn muka aku,huhu..tapi walau apa-apa pun,aku rasa bagus gak aku kerja ni..dapat belajar macam-macam..pengalaman tu yg penting sebenarnya..ni pun nasib aku baik jugak la tak jumpa lagi pelanggan yang cerewet..harap-harap tak jumpa la..masa aku tengah kerja tadi kan,sempat gak aku pikir,aku rasa best lagi stay up sampai pukul 3 sebab nak study daripada kerja ni..rasa bersyukur jugak la,at least aku ada lagi 4 tahun (insyaAllah) untuk sambung study berbanding orang lain yang sama umur macam aku tapi terpaksa bekerja sampai bila pun taktau sebab tak dapat peluang sambung belajar...lepas ni,aku tak doa dah "bila la nak habis belajaq nii,tak larat dah nak belajaq"...hahaha...k la,aku nak pi rest jap..nak meluangkan masa di rumah dengan sebaik mungkin..esok dan esok kena pi kerja pulak..dah takleh la celik-celik mata bukak laptop..hehe..




 

4 bar darkchoc lah !:

Amirul Aqiim said... BALAS

selamat bekerja! (^^,)

misstrah said... BALAS

@Amirul Aqiim

t.kasih =)

hantu kodok said... BALAS

n9t aku mai 0rder ayam pijak satu!!

misstrah said... BALAS

@hantu kodok

haha,kurang asam pny azfar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...