♥~Followers~♥

Monday, July 4, 2011

kerja oh kerja..

Assalammualaikum & hi =)

Aku rasa kan,blog aku ni macam terabai ja sejak aku mula kerja nih..tapikan,terabai tang mana aku pun taktau..sebab sebelum ni walaupun aku 20 jam mengadap laptop sekaligus menambah jumlah bil lektrik rumah aku,tak jugak aku hapdate blog aku tiap-tiap hari..haha..memang dasar pemalas..kadang2 aku pelik gak,apesal la ada orang nak follow belog aku,padahal tak ada apa2 pun..lagi banyak aku merepek dari ada benda2 yang berfaedah..mungkinkah sebab nak aku follow blog mereka balik??huhu..tak kisah la..lepasni kan kalau follower aku dari 75 tengok2 jadi 7 ke 5 ke aku tak kecik hati pun..aku makan hati je..

tapikan korang(cehh,mai ayat KL plak),serius dalam 2 hari ni aku rasa letih gila..bukan sikit-sikit punya letih tau..pernah main tak game diner dash??haa,aku rasa hari sabtu n ahad punya customer macam dalam game tu la..tapi bukan level 1,level 11 punya game..yang datang berduyun-duyun masuk dan duduk dan menunggu pelayan datang hantar menu,pikir nak makan apa,kemudian tunggu makanan sampai dan makan dengan senang hati bersama kapel keluarga masing2..tu untuk kes yang makanan cepat sampai la..kalau lambat siap,macam dalam game tu ar,love2 yang menunjukkan tahap kesabaran diorang tu makin menurun...lepastu akan ada la pandangan semacam yang aku sebenarnya tak perasan pun..tapi pkerja2 lain la cakap..aku setakat ni wat dunno je,tak perasan pulak aku ada orang nak marah ke apa,sebab nak buat macam mana,dah ramai orang,sabo je la tunggu makanan sampai..tak nak tunggu,makan eskrim baskin robin depan restoren aku kerja..haa yang tu cepat la,tunjuk je nak eskrim apa,bayar la rm 7 utk satu scoop eskrim,pastu dah boleh jalan2 sambil makan eskrim tuu..




tapikan tak semua laa yang cerewet2 bagai..ada gak rakyat m'sia yang berbudi bahasa..kadang2 bila jumpa orang macam ni,rasa penat pun leh hilang sekejap tau tak walaupun dia setakat cakap thank you bila aku hantar makanan..jadi lepasni kalau ke kedai makan tuu,bila waiter tu hantar makanan,at least cakap la terima kasih..takyah kasi tip2 pun,cakap t.kasih je tapi kalau bagi pun takpe gakk.. =D

eh aku dah merepek tah apa2 dah ni..sekarang dah pukul 12.20..sekarang ni jam biologi aku dah set tidur pukul 11.30 supaya esok tak ngantuk..dulu kala,waktu2 macam ni aku baru nak start blogwaking usha blogshop,baca entri orang,tinggal jejak segala kat belog orang lain..sekarang ni jarang leh buat macam tuu..sobs2 ;(



p/s : hari sabtu lpas,salah sorang ahli kmpulan balas datang mkn kat rstoren aku kerja ni..tapi aku tak kenai pun dia..sebab aku tak tgk maharaja lawak..akk yg kerja dgn aku yg cam dia..maap la,aku kenai peserta imam muda je..hehe..



 

3 bar darkchoc lah !:

onie said... BALAS
This comment has been removed by the author.
onie said... BALAS

trah, aku nak p restoran ang, nk wat prangai diva sket, agak2 ang lyan x? hehe:p

misstrah said... BALAS

@onie

haha..layan gak laa..tp dlm hati ak kutuk2 la skit..bgtau siap2..haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...